Jump to navigation
Parerea mea
31 January
O idee periculoasă
Multă lume a salutat gestul de independenţă al şefului DNA care aproape că s-a răţoit la premier spunând că nu este obligat să dea socoteală nimănui. Din păcate însă, această atitudine este extrem de periculoasă şi premierul Tăriceanu chiar are dreptate în încercarea de a reglementa relaţiile executivului cu puterea judecătorească, Nimic însă despre relaţiile Justiţiei cu simpli cetăţeni.
[Read More!]
30 January
Adevărata problemă
Circul mediatic ce durează de la începutul anului vizavi de anumiţi lideri politici pare a fi fost mai degrabă o vânătoare de vrăjitoare decât o încercare de a face dreptate. În definitiv, toţi cei acuzaţi cu mare tam-tam de presă nu au făcut nimic ilegal.
[Read More!]
27 January
Un nebun aruncă o piatră...
Halucinant
articolul din Cotidianul în care se arată cum un articol al tribunului stă la baza „faxului egiptean”. O perfectă ilustrare a celebrului proverb românesc cu nebunul şi piatra.
[Read More!]
26 January
Perspective politice în 2006
Anul 2006 a debutat interesant, cu un PSD făcut groggy de mass-media şi cu o aparentă relansare a ideii reunificării. Ambele s-au dovedit a fi focuri de paie. PSD nu scade prea tare în sondaje, iar unificare se amână.
[Read More!]
25 January
Sfârşitul tranziţiei economice
Din punct de vedere economic, 2006 marchează finalizarea tranziţiei economice. De bine, de rău, România şi-a rezolvat majoritatea problemelor economice şi se poate descurca singură, fără tutela organismelor europene.
[Read More!]
24 January
They don’t get it (II)
Un alt aspect relevat de recentele scandaluri de corupţie (evident, nu numai) îl constituie faptul că oamenii politici, de la preşedinte şi premier până la ultimul primar de comună, nu par să înţeleagă „ce vrem noi de la ei”.
[Read More!]
23 January
They don’t get it
Reacţiile penibile la scandalul George Copos, atât din partea preşedintelui, care spune senin că a aflat despre asta „de la televizor, ca orice cetăţean”, cât şi a premierului care se spală pe mâini spunând că „nu afectează guvernul, deoarece este vorba de evenimente de dinainte de a fi membru al guvernului”, arată că „ei” pur şi simplu nu înţeleg.
[Read More!]
20 January
O petiţiune
Între atâtea lucruri serioase există şi lucruri neimportante, dar care ar trebui să ne facă viaţa mai frumoasă. Vă invit să semnaţi petiţiunea de aici, pentru
a-l salva pe Tweety. Poate vom convinge CNA-ul şi Cartoon Network că farmecul desenelor animate clasice îl reprezintă vocea personajelor (în 90% din cazuri,
Mel Blanc).
19 January
Nepoţii mătuşii Tamara sau de ce tace Alianţa?
Una din surprizele acestor zile în care PSD este în corzi o constituie faptul că nu avem nici o reacţie din partea Puterii, în afara unor comentarii timide, neutre. De parcă Adrian Năstase nu ar fi fost „duşmanul”...
[Read More!]
17 January
PNA şi reforma PSD
Imediat după alegeri apăruse o butadă, conform căreia, singurul care mai poate reforma PSD-ul este PNA-ul. Deşi acuma se numeşte altfel, nu PNA-ul a făcut-o, ci Monica Macovei. şi, aş adăuga eu, societatea civilă care nu prea se mai lasă prostită chiar oricum.
[Read More!]
16 January
Formele crează fondul?
Cazul Adrian Năstase este o primă demonstraţie că, în cele din urmă, formele ajung să creeze un fond. şi este prima victorie importantă a Monicăi Macovei, Legea privind declararea averii demnitarilor este de ceva vreme în funcţiune. Să ne amintim ce circ a fost la începutul anului trecut când ministrul Justiţiei a impus aproape cu forţa noua formă de declarare a averii.
[Read More!]
07 January
O guvernare ca un şpriţ de vară (III)
Indubitabil, Traian Băsescu a fost eroul anului trecut. A lansat sintagma „preşedinte-jucător” şi a făcut agenda publică, ţinându-se de cuvânt. Numai că multă lume a început să se întrebe în echipa cui joacă Traian Băsescu?
[Read More!]
03 January
O guvernare ca un şpriţ de vară (II)
Continui analiza guvernării Alianţei cu activitatea guvernamentală. Este greu să discerni din presă activitatea reală a guvernului Tăriceanu. Una din primele măsuri luate a fost închiderea robinetului publicităţii de stat, care s-a reflectat în modul în care activitatea guvernului a fost prezentată în presă. Ziarele care trăiau din publicitatea de stat au devenit cei mai acerbi critici ai guvernului şi preşedintelui, astfel încât guvernul Tăriceanu a beneficiat de un tratament pe care nici un alt guvern înaintea sa nu-l avusese.
[Read More!]