Jump to navigation
Parerea mea
30 June
şi totuşi, UTA a revenit în A
O supriză plăcută sau neplăcută, nu ştiu cum să o iau, dar, după ce retrogradase în divizia C, echipa mea de suflet UT Arad, a promovat totuşi în prima ligă, mai pe uşa din dos, prin cumpărarea locului ocupat de Liberty Salonta. Necitind presa sportivă de la noi, am aflat abia acum de asta, când am citit o notiţă conform căreia noul antrenor este nimeni altul decât Marius "Fiara" Lăcătuş. Am o părere foarte bună despre Marius Lăcătuş, ca om, ca fotbalist şi ca antrenor (deşi nu s-a remarcat prin rezultate deosebite, nici nu prea avea cum, nefiind lăsat să ajungă la o echipă mai de Doamne ajută!). Poate că prestaţia "Bătrânei Doamne" a fotbalului românesc va reuşi să spele ruşinea de acum ceva vreme când a vândut un fotbalist pe 25 de kilograme de carne făcându-i pe baronul Neuman şi pe Ioji Petchovski să se răsucească în mormânt.
Despre UTA, puteţi afla mai multe
aici.
29 June
Povestea teroristului Leşie
După ce s-a umplut de ridicol confundând puii de găină cu cei de curcă în cazul gripei aviare, (BTW, nu am auzit pe nimeni cerându-şi scuze sau păţind ceva), serviciile noastre secrete reuşesc marea lovitură de a-l prinde pe teroristul Leşie care, cu două butelii, o Dacie şi-un celular voia să arunce în aer Timişoara.
[Read More!]
28 June
Zbaterile PSD
Privind acţiunile din ultima vreme ale PSD nu poţi să nu te întrebi ce este cu toată agitaţia asta care pare să fi cuprins conducerea partidului. Moţiuni de cenzură peste moţiuni de cenzură, întruniri ale mebrilor de partid, declaraţii fulminante, tentative de apropiere de alte partide...
[Read More!]
27 June
Status Quo
Sondajul dat publicităţii ieri de către institutul CIVIS ofderă nişte date oarecum diferite de cele pe care le dau institutele româneşti (CIVIS este un institut din Republica Moldova). Tot CIVIS a realizat şi sondajul de acum câtăva vreme care marca momentul de egalitate al partidelor româneşti despre care am discutat aici.
[Read More!]
26 June
Slow Food
În cazul în care v-aţi săturat de fast food, iată o propunere de
slow food. Unfortunately, este unul dintre acele site-uri IE only, pe Vulpea de Foc având ceva bug-uri şi nici muzica nu se încarcă. Opera nu folosesc, că e din ce în ce mai prost, de la o versiune la alta. şI că tot veni vorba, pentru nostalgici, a reapărut şi Brifcorul şi QuickCola. şi mentosanele reveniseră într-o vreme, acum nu se mai găsesc. Anyway, rămân în continuare fan aripioarelor - şi celorlalte produse ale - colonelului Saunders (McDonalds nu mi-a plăcut niciodată), a şaormei de la Orizont dar şi mititeilor lui "nea Ion".
O intenţie periculoasă
Intenţia guvernului de a majora deficitul bugetar este una foarte periculoasă, nu atât prin prisma procentului, este vorba de 2,5%, adică aproximativ 2 miliarde de euro, cât mai ales prin prisma momentului ales şi prin circumstanţele în care se face această rectificare bugetară.
[Read More!]
25 June
Marea jecmăneală
Nu am să reuşesc niciodată să înţeleg "conceptul" care stă la baza comerţului "de agrement". Concept care se reduce la un singur cuvânt: jecmăneală. şi încă una nesimţită. De ce oare o apă minerală servită într-un parc trebuie să coste de cinci ori faţă de un supermarket? De ce un kil de piersici pe litoral trebuie să coste de patru ori cât la piaţă? De ce o bere "la umbreluţe" trebuie să coste de trei ori cât la minimarketul de alături? Doar pentru că ţi-o aduce o chelneriţă sictirită? Nu întâmplător turismul românesc se îndreaptă spre faliment. Parcă i-a apucat pe toţi disperarea de a "face un ban" cât se mai poate. Chiar aşa. Cât se mai poate?
24 June
Căldură mare, monşer
23 June
Investitorii
Un cuvânt drag oamenilor de ştiri de la noi. Ziarele de ieri au relatat despre protestul „investitorilor” de pe litoral la adresa unei decizii a ministrului Mediului, doamna Sulfina Barbu, pe care o acuză nici mai mult nici mai puţin decât de distrugerea turismului pe litoral.
[Read More!]
22 June
O comoară
În locul comentariului de azi, vă invit la o
expoziţie de fotografie foarte interesantă despre Bucureşti. Unii probabil cunosc o parte dintre ele, care circulă de mult prin internetul românesc. Altele sunt inedite (cel puţin online). Ele descriu un Bucureşti... normal. Un Bucureşti departe de coşmarul "marii asfaltări", care pare mult mai bine sistematizat şi mai funcţional deşi la fel de aglomerat ca cel de azi. Desigur, nu mă iluzionez, acel Bucureşti era departe de a fi "oraşul de aur", e chiar departe de ideal aşa cum se şi vede în unele din fotografii. Să nu uităm că citatul acela celebru cu "Bucureştiul, micul Paris" este incomplet,varianta integrală sunând nu foarte măgulitor: "Bucharest, c'est un petit Paris au millieux d'un grand village". A bon entendeur, salut. Vizionare plăcută.
21 June
Oameni şi idei
Cam toată lumea a fost de acord că gestul lui Tăriceanu de a nu se prezenta în Parlament pentru discursul prezidenţial reprezintă apogeul conflictului dintre cele două părţi. Dacă relaţiile umane dintre ei pot fi oricum – reci, fierbinţi, whatever – relaţia instituţională ar trebui să funcţioneze, mai ales în aceste momente.
[Read More!]
20 June
O mostră de infantilism politic
Neparticiparea lui Călin Popescu Tăriceanu la discursul de ieri al lui Traian Băsescu în Parlament a fost un exemplu de infantilism politic. Am spus-o de mai multe ori, Călin Popescu Tăriceanu are nişte consilieri incapabili, care îl pun deseori în situaţii penibile.
[Read More!]
19 June
Felix şi Otilia
Cazul „Felix” demonstrează fără putinţă de tăgadă falimentul CNSAS şi a organismelor de tip „câine de pază”. Faptul că brusc sunt găsite câteva dosare noi în care apare liderul conservator naşte mai multe întrebări decât răspunsuri.
[Read More!]
16 June
Strategia lui Mitrea
Numai cunoscând porecla distinsului om politic pesedist, „Manivelă” îţi dai seama că un astfel de personaj numai de strategii nu este capabil. De altfel, nu este prima dată când domnul Mitrea este prins cu... strategia în vine. Să ne amintim episodul cu elaborarea de strategii pe Yahoo Messenger.
[Read More!]
15 June
Nu rataţi
[Off topic] În seara asta, de la ora 22:00 renunţaţi la un nu foarte interesant Suedia-Paraguay pentru a urmări la Pro Cinema unul dintre cele mai bune filme poliţiste ale lui Alain Delon, "Afacerea Pigot (
Pour la peau d'un flic)". şi desigur, genialul blues al lui
Oscar Benton,
Bensohurst Blues.
Marea asfaltare a micului Paris
Marea asfaltare care a demarat de câteva săptămâni a reuşit să gâtuie un trafic aflat în pragul paraliziei. Dacă nu ar fi poliţia rutieră, în anumite zone (de exemplu, la Gara de Nord) practic s-ar bloca circulaţia complet.
[Read More!]
14 June
De ce urcă PD-ul în sondaje şi scade PNL...
Deşi răspunsul la această întrebare este la mintea cocoşului, liberalii par pur şi simplu adormiţi. Recenta mişcare a PD de restructurare forţată a Guvernului i-a luat din nou prin surprindere şi vor fi din nou penalizaţi la imagine. PD-ul apare ca partidul care vrea să reformeze dar nu este lăsat.
[Read More!]
13 June
Între teorii şi practici...
Recenta „dezbatere” publică referitoare la proiectul de lege al Agenţiei Naţionale de Integritate dă oarecum seama de dilemele româneşti din care, vorba lui nenea Iancu, nu putem ieşi.
[Read More!]
12 June
Un miliard de dolari şi mai mult decât atât
Aceasta este pierderea netă a Băncii Naţionale a României în anul 2005. Cifra nu a părut să impresioneze pe nimeni, ea fiind consemnată sec de mass-media (dacă a catadicsit cineva să preia acest anunţ) şi nu a stârnit deloc comentarii (au fost câteva, totuşi) sau discuţii, deşi situaţia nu este deloc liniştitoare.
[Read More!]
10 June
A început Campionatul Mondial
Nu (mai) sunt pasionat de fotbal cum eram în "tinereţe", înainte ca fotbalul românesc să devină, vorba lui Dragoş, terenul de luptă al unor frustraţi, dar voi urmări meciurile de la Campionatul Mondial, care promite a fi un spectacol deosebit. Din păcate, comentatorii români au luat cu ei în bagaje mizeriile fotbalului românesc. În loc să comenteze şi să se bucure de spectacol, comentatorii români au rămas setaţi pe "romanian mood" şi caută peste tot erori de arbitraj. A fost offside, n-a fost offside, tuşierul a greşit... Din păcate, Astralul nu-mi pune la dispoziţie un alt canal care să transmită meciurile şi să mă ajute astfel să scap de Grădinescu & comp. ştie cineva vreo alternativă?
09 June
şi dacă totuşi...
Evenimentul cel mai important al săptămânii care se încheie l-a constituit critica unui grup de trei ONG-uri la adresa proiectului de lege propus de ministrul Justiţiei Monica Macovei. Până acum, (aproape) toate criticile veneau din partea „celor răi” – mass-media apropiată PSD, politicieni nu tocmai curaţi. De data aceasta, ele vin din partea unor organizaţii care cu greu pot fi bănuite de partizanat politic.
[Read More!]
08 June
Rezultate bune la patru luni
Articolul de azi apare mai târziu deoarece unele dintre informaţiile prezentate în el au avut embargo până la ora 10, când au fost prezentate oficial în conferinţa de presă a Institutului Naţional de Statistică.
[Read More!]
07 June
Cine şi de ce se teme de eliminarea „facturilor fiscale”?
Un titlu mare din
Săptămâna financiară m-a făcut să citesc acest săptămânal (altfel slab din toate punctele de vedere). Conform acestui articol, ne-ar paşte o mare tragedie dacă s-ar elimina „facturile fiscale” şi, vezi-Doamne!, nici măcar UE nu ne cere astea. Acest articol este încă un exemplu de cum o iniţiativă bună a guvernului este sabotată de o mass-media care nu înţelege despre ce este vorba, dar are „o opinie”.
[Read More!]
06 June
Mitul microîntreprinderii
Unul dintre miturile care dăinuie de ceva vreme şi este preluat pe nemestecate de cam toată presa românească este că microîntreprinderile sunt utilizate pentru „evaziune fiscală legală” la plata salariilor. Nimeni nu şi-a pus însă problema dacă chiar este rentabil aşa ceva sau care este ponderea reală a acestei practici.
[Read More!]
05 June
Zânul cămătar
Cei care zăbovesc pe Realitatea TV (nu ştiu dacă apare şi pe alte canale) nu au cum să nu fi remarcat campania publicitară Banca Transilvania pentru creditele pentru IMM-uri, o campanie cu un spot bun şi două proaste. Mai nou, şi BRD a lansat o campanie, tot la creditele pentru IMM-uri. S-ar părea astfel că nebunia creditelor pentru consum s-a mutat pe segmentul IMM-urilor, aşa cum anticipam cu ceva vreme în urmă.
[Read More!]
03 June
Zona crepusculară
După ce i-am făcut unele corecturi, am observat că articolul de ieri a dispărut, deşi nu l-am şters. Spooky.
01 June
1 iunie
De ziua internaţională a copiilor, iată câteva date interesante obţinute de la Institutul Naţional de Statistică. BTW, nu este o sărbătoare comunistă, ci o recomandare a Adunării Generale ONU din 1945... So, iată datele:
[Read More!]