Parerea mea

06 March

SMS 1

Curtea Constituţională a publicat motivaţia respingerii propunerii de modificare a legii referendumului care ar fi permis suspendarea preşedintelui cu jumătate plus unu din voturi. Ceea ce părea o victorie a lui Băsescu se dovedeşte a nu fi chiar aşa, onorabila Curte respingānd doar ideea diferenţierii īntre modalităţile de suspendare ale preşedintelui. Astfel, dacă legea va fi modificată īn consecinţă, preşedintele va putea fi suspendat cu jumătate plus unu din voturile exprimate (ceea ce pānă la urmă este şi normal, cine este interesat, participă la vot, cine nu, o face pe barba sa şi va trebui să accepte consecinţele). Astfel, ceea ce părea o indecizie a PSD pare să fie rodul unei strategii de temporizare menite doar să-l "fezandeze" mai bine pe Băsescu. Ideea pare să fie exacerbarea circului pānă cānd lumea va fi suficient de exasperată īncāt să voteze contra preşedintelui. Merge?

posted at 09:36:41 on 03/06/07 by Cristian Banu - Category: General

Comments

mihai vintila wrote:

Curtea Constitutionala are dreptate in motivatia ei.Noua lege a referendumului trebuie sa fie mai coerenta decat vechea incercare.
Plus ca realitatea din tara este diferita.Exista o mare migratie a populatiei care ar trebui sa se reflecteze si in legea referendumului.Dupa parerea mea si Constitutiei ar trebui sa ii fie aduse modificari in acest sens.

Daca tinem mai atent calculele vom vedea ca ca Traian Basescu a devenit presedintele tuturor romanilor ( cum ii place lui Boc sa-i zica ) cu 51% dintr-o prezenta modesta la urne , de sub 60%.Deci in concluzie Basescu a luat voturile la aproximativ 25-30% din romani!

Normal ar fi sa poata fi trimis la pensie cu aceasi modalitate.

Inca o intrebare : daca presedintele este demis el va beneficia de legea care acorda drepturi fostilor presedinti de stat ?
06/03 11:56:49

Chestiuni wrote:

eu zic ca efectul o sa fie invers. o sa se sature lumea de psdei si o sa voteze pro basescu
06/03 14:05:00

Horia wrote:

Cred că o formulare mult mai greu de contestat ar fi fost următoarea: preşedintele va fi demis dacă numărul voturilor īmpotriva lui e mai mare decīt cel cu care a fost ales.
Sau idem ...cu 10% mai mare decīt... asta dacă vrem să asigurăm o protecţie a stabilităţii instituţiei.

Pentru mine e un mister cum de oameni cu pretenţii pot elabora, cu atīt mai mult fiind īn grup, texte atīt de şubrede ca cel ajuns la curtea constituţională.
06/03 15:22:37

Cristian Banu wrote:

Mihai Vintilă, bună īntrebare :D.

Chestiuni, cred că cei care trebuiau să se sature de PSD s-au cam săturat şi partidul īncepe să-şi atingă limita de jos. Realist vorbind, cred că au ajuns pe la un 12-14%. La slabul interes pentru politică va cāştiga cel care va şti să-şi mobilizeze cel mai bine "talibanii". Miza nu cred că este atāt suspendarea lui Traian Băsescu cāt este obţinerea unui scor strāns care să poată fi manipulat politic. Ideea este că deşi ne aflăm īntr-un blocaj, nimeni nu vrea cu adevărat rezolvarea lui. PSD şi PRM pierd cam 50% din pondere, UDMR şi PC nu mai intră īn Parlament, Gigi nu e pregătit de... Liga Campionilor, PD-ul şi PNL-ul nu sunt nici ele convinse de ce ar fi mai bine să facă, pentru PLD, PIN şi alţi wannabe este prea devreme... Practic, alegerile anticipate vor impune ca soluţie tot Alianţa D.A.

Horia, este simplu. Sunt oameni cu pretenţii, nu profesionişti.
06/03 15:57:28