Parerea mea

06 March

SMS 2

Călin Popescu Tăriceanu are o firmă de import auto. România a impus o taxă de primă înmatriculare, care se aplică atât automobilelor second-hand, cât şi celor noi, în funcţie de normele de poluare ale motorului şi capacitatea cilindrică. Până şi la Logan se plăteşte taxă de primă înmatriculare între 149 şi 189 de euro. Ce spune presa? "Motocicleanu" a pus taxă ca să prospere el şi sitroenu lui. Realitatea? Toată lumea plăteşte taxa. Taxa se duce la stat. De la începutul anului, vânzările de maşini au scăzut. Dar pe cine interesează asemenea amănunte? Jos Motocicleanu!

posted at 17:24:24 on 03/06/07 by Cristian Banu - Category: General

Comments

Notarul anonim al regelui Bela wrote:

hehehe... anticipam chestia asta. desi taxa protejeaza loganul, presa e flamanda de asemenea stiri, mai ales ca pe motocicleanu nu prea l-au gasit cu afaceri mai mult sau mai putin dubioase

dar tot raul spre bine.. inca un factor de presiune pentru eliminarea taxei.
06/03 19:13:31

noiZe wrote:

Draga Cristian,
In aritmetica mea lucrurile arata cam asa: un Logan nou + taxa de prima inmatriculare = suma A. Un Passat din 2002 cumparat pe citeva mii de euro din Germania, glanz, cu citeva zeci de mii la bord + aceeasi taxa, egal o suma mult, mult mai mare. Cine cistiga? Pai cistiga Motocicleanu, Renault, Tiriac care importa jumate din masinile noi care intra in Ro...si toti ceilalti *importatori*. De la tine se mai vede si altceva in afara de protectionism in favoarea lor?
12/03 03:30:22

Cristian Banu wrote:

Dragă noiZe,
un Passat din 2002 este o maşină în jur de vreo 200,000 de km (reali), cu excepţia unui caz fericit când o iei de la vreun pensionar. Este o maşină obosită din toate punctele de vedere şi un Logan este de preferat. Dar desigur, una este să ieşi seara la mol cu un audi aseis cu climă bizonică şi alta este să vii cu golanu. Avem aici acel "fabulospirit" care face pe mulţi să cumpere telefoane de sute de euro cu care să dea bip, că nu mai au credit pe cartelă...
şi crede-mă, nu este nimic rău pentru un premier să protejeze câteva mii de locuri de muncă în România. Iar opoziţia Uniunii Europene nu e chiar aşa de opusă, din moment ce în UE mai sunt încă 16 alte ţări cu taxe similare.
12/03 09:13:15

noiZe wrote:

Am achizitionat in 2005 o Mazda Premacy. Fabricatie 2001, 24.000 la bord, import Italia. Firma de la care am luat-o a adus foarte multe masini cu caracteristici asemanatoare (vechime+nr. km). Astazi nu mi-as mai fi putut permite aceasta masina "obosita din toate punctele de vedere". Altfel, uite ca exista, care va sa zica, o multime de pensionari amabili outthere. Esti convins ca in cele 16 tari pe care le pomenesti diferenta de taxa intre turismele noi si cele SH este la fel de mare? Last thing: chiar crezi ca zecile de mii de romani care si-au luat masini de afara sint niste pusti corditi care vor sa se dea rotunzi in parcarea de la Mall? :)
12/03 15:38:47

Cristian Banu wrote:

Dragă NoiZe, dacă tu crezi că o maşină din 2001 poate avea pe bune 24,000 de kilometri, este dreptul tău. Nu spun că u poate fi adevărat, însă şansele sunt - ar trebui să recunoşti şi tu - foarte mici. Dacă aceste maşini chiar ar fi bune, de ce nu le-ar cumpăra nemţii - recunoscuţi pentru cumpătarea lor, la Munchen chiar m-a frapat numărul mare de modele vechi, comparativ cu Bucureştiul - sau olandezii sau de pe unde le aduc.
În ceea ce priveşte comparaţia cu celelalte ţări, faci o confuzie: taxa este pe IMPORTUL acestor maşini. Mi se pare absolut normal să plăteşti mai mult pentru o maşină mai POLUANTă.
12/03 16:38:16

noiZe wrote:

1. Te pomenesti ca vorbim, in buna traditie mioritica, despre taxe diferite, avind convingerea ca vorbim despre aceeasi taxa. Or, taxa de prima inmatriculare se plateste, asa cum spui in comentariul initial, chiar si pentru Logan. Este Loganul o masina de import?
2. Cred ca este neproductiv sa ne adincim intr-o controversa pe detalii tehnice. On request (si daca avem ceva de cistigat din asta), pot sa iti pun la dispozitie buletinul tehnic al turismului meu. Vorbesti despre gradul de poluare. Toate masinile care sunt aduse afara trebuie din start nu doar sa se incadreze in niste norme (Euro 3, Euro 4, habar n-am ce mai e acum la moda) dar, mai mult decit atit, sint verificate la singe la RAR pentru cantitatea de noxe pe care o elibereaza in atmosfera. Ori, daca masina X trece cu brio aceste teste draconice si se incadreaza in toate normele cerute, pentru ce fel de poluare imi mai pretinzi o taxa enorma? Nu cumva pentru ca importatorii, minca-i-ar mama, sint mai cu motz decit cetatenii care nu isi permit 20.000 de euro pentru un turism nou?
3. Pe bulevardele frumoasei noastre capitale circula in continuare, la adapost de orice taxa, Dacii 1300 din 1900 toamna; camioane made in RSR la fel. Adevarate fabrici de fum ambulante. Pe astea nu le vezi? Cu ce sint astia mai smecheri decit noi, care vrem sa ne putem permite sa cumparam cu banii pe care ii avem, o masina moderna, de 3-4 ani vechime?
12/03 18:56:49

Bg wrote:

eu nu inteleg de ce atat caz,
ori suntem in europa sau nu, sau legile sunt facute sa fie respectate doar de uni,ca la noi
Oare vor europenii sa devenim noi cimitirul europei, nu circulam cu ele si prin europa ,acum doar cu cartea de identitate..., nu suntem europa,

oare mentalitatea asta o au europenii daca vor sa faca o Europa, ar ajunge ei undeva? ,
Sau s au ivatat unii sa traiasca o viata cat mai decenta, si majoritatea sa nu moara de foame,
sa nu mai vorbim de privatizarea Renault...,
Parca loganul trebuia sa coste 5000 euro?
''Daca se vinde si la pretul asta de ce sa facem o masina mai ieftina'' a fost raspunsul celor de la Renault intrebati de ce loganul nu costa 5000

Oare de ce d-ul tariceanu si a achizitonat un superb a4?, spunand ca nu putea sa mearga cu loganul la Bruxelles
Poate in 2291 ne permitem un servo pentru siguranta noastra pe masina , sau poate mergem sa luam avioane , second hand de la nemti ,

Cu asa guvern nu cred ca avansam cumva, sau o sa mai fim prin europa
31/03 01:30:50