Parerea mea

25 May

SMS 23

Avem 4 partide politice care declară că vor susţine o moţiune de cenzură împotriva guvernului şi un al cincilea care cochetează cu ideea. Împreună, cele cinci ar avea peste 75% din voturi. Ceea ce nu înţeleg este, de ce nu o depun?

posted at 15:17:48 on 05/25/07 by Cristian Banu - Category: General

Comments

MoROmeTe wrote:

Pentru ca exista o sansa sa se ajunga la anticipate si sunt cateva partide, adica PSD, PRM, UDMR, care nu sunt sigure pe electoratul lor.
25/05 15:26:46

Cristian Banu wrote:

Well, se pare că am vorbit prea repede:

___________
Preşedintele şi primul-ministru sunt, în România, instituţiile de conducere şi reprezentare.
În condiţiile în care preşedintele a obţinut la referendum 75% din voturi împotriva demiterii, iar primul-ministru a susţinut demersul de demitere a preşedintelui, perdantul trebuie să plece. Altfel, devine greu de imaginat colaborarea instituţională dintre cei doi.
Consider, aşadar, că o moţiune de cenzură la adresa Guvernului ar determina un decont politic al referendumului, inclusiv din partea susţinătorilor actualului Guvern.
PNL şi PSD trebuie să-şi asume împreună eşecul. Nu este firesc ca, în ciuda lipsei de suport din partea corpului electoral, PNL şi PSD să pretindă a face jocuri politice pentru guvernarea României.
Voi propune Biroului Permanent Naţional al Partidului Democrat să înceapă demersurile pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură, care va clarifica definitiv majoritatea parlamentară pe care se bazează actualul guvern, dar şi asumarea eşecului referendumului pentru demiterea şefului statului.
________________
Zice domnu' Boc. Greu moment pentru PSD şi Tăriceanu, dacă democraţii se ţin de cuvânt.
25/05 22:04:39

gabrielacretu wrote:

Da!
26/05 23:28:52

Roaitars wrote:

Cred ca cea mai buna miscare acum a PNL ar fi asumarea raspunderii Guvernului pe una din legile: lustratiei sau, be, votului uninominal.
E greu de votat impotriva unor asemenea legi, iar daca se voteaza totusi PNL pleaca in glorie de la guvernare, "beneficiind" si de alierea PD cu PSD, pe care ar putea-o utiliza ulterior din opozitie.
Am senzatia totusi ca PNL nu e pregatit de asemenea gesturi spectaculoase si, cred eu, eficiente politic. Probabil mai trebuie facute calcule...
27/05 15:10:04

Cristian Banu wrote:

Într-adevăr, PNL nu este partidul mişcărilor "all or nothing". Cred că mai degrabă ei şi PSD-ul vor merge împrună discret.
27/05 15:30:53