Marketing şi păduchi

Pe Cartoon Network rulează în „heavy rotation” o reclamă la un şampon contra păduchilor… Dacă nu mă îndoiesc cu privire la prezenţa păduchilor, inclusiv prin buricul Bucureştiului, nu prea înţeleg logica. Adică, dacă cineva are păduchi înseamnă că nu şamponul este prioritatea sa la shopping, nu? Şi am dubii că sunt mulţi adulţi care să se uite la desene animate şi prea puţini copii ar pune presiune asupra părinţilor pentru aşa ceva…

La fel de stupidă este şi doamna Mihaela Toma, contabila din Berceni, care tot trimite spam încercând să-şi promoveze prăvălia. Sigur, dânsa este probabil victima vreunui „specialist în SEO şi promovare” care a ameţit-o cu „puterea internetului”, dar ar fi putut avea măcar 2 neuroni să se gândescă dacă nu cumva o firmă din Baia Mare, Suceava sau Timişoara nu vor alege vreodată o firmă de contabilitate din Berceni, fiindcă mă îndoiesc că mailurile sunt trimise la firmele din Berceni şi împrejurimi. Nici măcar din Bucureşti nu va bate cineva drumul din Militari sau Drumul Taberei, preferând ceva din cartier. Spamul nu-i poate aduce decât cel mult o amendă de 1000 lei, şansele să-i aducă un client fiind la fel de mari ca eu să câştig la loterie.

Sunt două exemple de firme care nu ştiu cine sunt clienţii lor şi unde îi pot găsi. Este una dintre cele mai frecvente greşeli pe care o fac firmele. Şi dacă la Mihaela Toma poate fi explicabil şi scuzabil, la o multinaţională e penibil.