Din nou despre marketing şi vânzări

Înainte de actuala mea firmă, Consaltis Consultanţă şi Audit, am fost partener în Direct Learning Systems. Din 2008, acea firmă este într-o stare de adormire, fără prea mare activitate. Cu toate acestea, după patru ani, încă mai primesc telefoane de la diverşi care vor să facă afaceri cu firma respectivă. Cât este de greu să verifici o firmă pe firme.info sau clonele acestuia să vezi cifra de afaceri pe ultimii ani?

Ştiu, un telefon este practic gratis la ofertele actuale de telefonie cu mii de minute incluse, dar timpul pierdut tot gratis este? Cât te costă să te uiţi la un site să vezi când a fost ultima oară actualizată informaţia acolo (una dintre persoanele care m-a sunat luase informaţia de pe un site care nu mai este actualizat din 2007)?

Ca să nu mai vorbesc de faptul că, trebuind să activez o adresă de mail a domeniului corespunzător fiindcă aveam înregistrat pe acea adresă la RoTLD un alt domeniu pe care voiam să-l actualizez şi nu aveam parola, în 24 de ore căsuţa poştală respectivă (repet, inactivă de 4 ani) s-a umplut de spam şi cel puţin 10 mesaje dintre ele ştiu sigur că se trimit din 2008. eci, de patru ani de zile, spamul respectiv se trimite în continuare, fără ca cineva să se sesizeze că există adrese inactive.

Eu de fiecare dată când primesc o cerere de ofertă verific ce firmă este potenţialul client, dacă are datorii sau probleme financiare, dacă merită efortul conceperii unei oferte comerciale… Este adevărat că mediul de afaceri românesc nu este tocmai transparent, cifrele de afaceri se comunică foarte târziu (în 2011 s-au publicat în septembrie datele pentru anul anterior), dar surse de informaţii există şi din 2-3 clickuri poţi afla esenţialul despre o firmă. Dar te scuteşte de probleme.